رنگ های خوراکی

farnoodfiroozbakht1993farnoodfiroozbakht1993

رنگ های خوراکی مصنوعی خوراکی مسئولیت رنگ‌های درخشان آب نبات ها ، نوشیدنی‌های ورزشی و محصولات پخته شده را به عهده دارند . آنها حتی در مارک‌های خاصی از خیارشورها ، سالمون دودی و سس سالاد و همچنین داروها استفاده می‌شوند .

در واقع ، مصرف رنگ‌های مصنوعی در 50 سال گذشته 500% افزایش یافته است . کودکان بزرگترین مصرف کنندگان هستند ! . ادعا می شود که رنگ های مصنوعی عوارض جانبی جدی ، مانند بیش فعالی در کودکان ، و همچنین سرطان و آلرژی ایجاد می کند .

رنگ های خوراکی

رنگ خوراکی چیست ؟

رنگ های خوراکی مواد شیمیایی هستند که برای بهبود ظاهر غذا با دادن رنگ مصنوعی به آن ساخته شده اند . مردم برای قرن ها رنگ به غذا اضافه می کردند . اما اولین رنگ های خوراکی مصنوعی در سال 1856 از قطران ذغال سنگ ساخته شد . امروزه نیز رنگ های خوراکی از نفت و مشتقات آن ساخته می شوند . در طول سالها ، صدها رنگ خوراکی مصنوعی ساخته شده است . اما اکثریت آنها سمی هستند . تنها تعداد انگشت شماری رنگ مصنوعی وجود دارد که هنوز در مواد غذایی استفاده می شود .

تولیدکنندگان مواد غذایی متاسفانه اغلب رنگ های خوراکی مصنوعی را به رنگ های خوراکی طبیعی مانند بتاکاروتن و عصاره چغندر ترجیح می دهند . زیرا رنگ های زنده تری تولید می کنند . تمام رنگ‌های مصنوعی ای که در حال حاضر در مواد غذایی استفاده می‌شوند از نظر سمیت در مطالعات حیوانی مورد آزمایش قرار گرفته‌اند . آژانس‌های نظارتی ، مانند سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و سازمان ایمنی غذای اروپا  (EFSA) ، به این نتیجه رسیده‌اند که این رنگ‌ها خطرات قابل توجهی برای سلامتی ایجاد نمی کنند اما همه با این نتیجه گیری موافق نیستند . جالب اینجاست که برخی از رنگ‌های غذایی در یک کشور بی‌خطر تلقی می‌شوند . اما در کشوری دیگر از مصرف آن منع شده‌ ، که ارزیابی ایمنی آنها را بسیار گیج‌کننده می‌کند .

رنگ های غذایی زیر برای استفاده توسط EFSA و FDA تایید شده اند :

قرمز شماره 3 ( اریتروزین ) : رنگ قرمز گیلاسی که معمولاً در آب نبات ها ، بستنی ها و ژل های تزئین کیک استفاده می شود .

قرمز شماره 40 : (Allura Red) رنگ قرمز تیره است که در نوشیدنی های ورزشی ، آب نبات ، چاشنی ها و غلات استفاده می شود .

زرد شماره 5 ( تارترازین ) : رنگ زرد لیمویی که در آب نبات ، نوشابه ، چیپس ، ذرت بو داده و غلات یافت می شود .

زرد شماره 6 ( زرد غروب آفتاب ) : رنگ نارنجی مایل به زردی است که در آب نبات ها ، سس ها ، غذاهای پخته شده و میوه های کنسرو شده استفاده می شود .

آبی شماره 1 ( آبی درخشان ) : رنگ آبی مایل به سبز که در بستنی ، نخود فرنگی کنسرو شده ، سوپ های بسته بندی شده ، بستنی ها و آیسینگ استفاده می شود .

آبی شماره 2 : (Indigo Carmine)  رنگ آبی سلطنتی که در آب نبات ، بستنی ، غلات و تنقلات یافت می شود .

رنگ های خوراکی

محبوب ترین رنگ های غذایی قرمز 40 ، زرد 5 و زرد 6 هستند . این سه رنگ 90 درصد از رنگ های غذایی مورد استفاده در ایالات متحده را تشکیل می دهند ! چند رنگ دیگر در برخی کشورها تایید شده است ، اما در برخی دیگر ممنوع است . سبز شماره 3 ، توسط FDA تایید شده است ، اما در اروپا ممنوع است .

رنگ های غذایی ممکن است باعث بیش فعالی در کودکان حساس شود !

در سال 1973 ، یک متخصص آلرژی اطفال ادعا کرد که بیش فعالی و مشکلات یادگیری در کودکان ناشی از رنگ های خوراکی مصنوعی و مواد نگهدارنده موجود در غذاها است . در آن زمان ، علم بسیار کمی برای اثبات ادعای او وجود داشت . اما بسیاری از والدین نظریه ی او را پذیرفتند . این متخصص آلرژی اطفال یک رژیم غذایی حذفی را به عنوان درمانی برای اختلال پیش فعالی ارائه کرد . رژیمی که تمام رنگ‌های خوراکی مصنوعی را به همراه چند ماده مصنوعی دیگر حذف می‌کند .

یکی از اولین مطالعات ، که در سال 1978 منتشر شد . هیچ تغییری در رفتار کودکان در زمانی که دوز رنگ‌های خوراکی مصنوعی به آن‌ها داده شد ، نشان داده نشد . از آن زمان ، مطالعات متعددی نشان داده است که یک ارتباط کوچک اما قابل توجه بین رنگ های خوراکی مصنوعی و بیش فعالی در کودکان وجود دارد .

یک مطالعه بالینی نشان داد که حذف رنگ های خوراکی مصنوعی از رژیم غذایی ، همراه با ماده نگهدارنده ای به نام بنزوات سدیم ، علائم بیش فعالی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد . یک مطالعه کوچک دیگر نشان داد با حذف رنگ‌های خوراکی مصنوعی و مواد نگهدارنده 73% از کودکان پیش فعال کاهش علائم کاهش علائم قابل توجهی داشته اند . مطالعه دیگری نشان داد که رنگ‌های غذایی همراه با بنزوات سدیم، بیش‌فعالی را هم در کودکان 3 ساله و هم در گروهی از کودکان 8 و 9 ساله افزایش می‌دهد .

آیا رنگ های غذایی باعث سرطان می شوند ؟

ایمنی رنگ‌های خوراکی مصنوعی بسیار بحث‌برانگیز است. با این حال، مطالعاتی که ایمنی رنگ‌های غذایی را ارزیابی کرده‌اند، مطالعات حیوانی طولانی‌مدت هستند. جالب توجه است که مطالعات برروی آبی 1، قرمز 40، زرد 5 و زرد 6 هیچ شواهدی از سرطان پیدا نکردند. با این وجود، رنگ های دیگر ممکن است نگران کننده تر باشند.

نگرانی در مورد آبی 2 و قرمز 3

یک مطالعه حیوانی روی آبی 2 افزایش آماری قابل توجه تومورهای مغزی در گروهی با دوز بالا در مقایسه با گروه های کنترل شده را نشان داد ، اما محققان به این نتیجه رسیدند که شواهد کافی برای تعیین اینکه آیا آبی 2 باعث ایجاد تومور می شود وجود ندارد . مطالعات دیگر روی آبی 2 هیچ اثر نامطلوبی را نشان نداد .

اریتروزین ، که همچنین به عنوان قرمز 3 شناخته می شود، بحث برانگیزترین رنگ است . بر اساس تحقیقی ، FDA در سال 1990 ممنوعیت نسبی اریتروزین را صادر کرد، اما بعداً این ممنوعیت را لغو کرد . پس از بررسی تحقیقات ، آنها به این نتیجه رسیدند که تومورهای تیروئید مستقیماً توسط اریتروزین ایجاد نمی شوند . در ایالات متحده، Red 3 عمدتاً با Red 40 جایگزین شده است . اما در برخی موارد هنوز استفاده می شود .

رنگ های خوراکی

برخی از رنگ ها ممکن است حاوی آلاینده های سرطان زا باشند

در حالی که بیشتر رنگ های غذایی در مطالعات سمیت هیچ گونه اثرات نامطلوبی ایجاد نکردند، نگرانی در مورد آلاینده های احتمالی در رنگ ها وجود دارد . قرمز 40 ، زرد 5 و زرد 6 ممکن است حاوی آلاینده هایی باشد که مواد سرطان زا شناخته شده هستند . بنزیدین ، 4- آمینوبی فنیل و 4- آمینوآزوبنزن مواد سرطان زا بالقوه ای هستند که در رنگ های خوراکی یافت شده اند .

تحقیقات بیشتری مورد نیاز است

مصرف رنگ های مصنوعی خوراکی به ویژه در میان کودکان رو به افزایش است . مصرف بیش از حد رنگ خوراکی حاوی آلاینده‌ها می‌تواند خطری برای سلامتی ایجاد کند . با این حال، به استثنای قرمز 3 ، در حال حاضر هیچ مدرک قانع‌کننده‌ای مبنی بر اینکه رنگ‌های خوراکی مصنوعی باعث سرطان می‌شوند وجود ندارد . از آن زمان ، مصرف رنگ ها به طور چشمگیری افزایش یافته است و اغلب چندین رنگ غذایی در یک غذا با سایر مواد نگهدارنده ترکیب می شوند .

آیا رنگ های خوراکی باعث آلرژی می شوند ؟

برخی از رنگ‌های خوراکی مصنوعی می‌توانند باعث واکنش‌های آلرژیک شوند . در مطالعات متعدد ، زرد 5  که به نام تارترازین نیز شناخته می‌شود نشان داده است که باعث کهیر و علائم آسم می‌شود . جالب توجه است ، به نظر می‌رسد افرادی که به آسپرین آلرژی دارند ، به احتمال زیاد به زرد 5 نیز حساسیت دارند . در مطالعه‌ای که بر روی افراد مبتلا به کهیر یا تورم مزمن انجام شد . 52 درصد نسبت به رنگ‌های خوراکی مصنوعی واکنش آلرژیک داشتند . بیشتر واکنش‌های آلرژیک تهدید کننده زندگی نیستند . با این حال ، اگر علائم آلرژی دارید ، ممکن است حذف رنگ های مصنوعی خوراکی از رژیم غذایی شما مفید باشد . رنگ‌های قرمز 40 ، زرد 5 و زرد 6 از رایج‌ترین رنگ‌هایی هستند که مصرف می‌شوند و سه رنگ هستند که بیشترین احتمال ایجاد واکنش آلرژیک را دارند .

آیا باید از رنگ های غذایی اجتناب کرد ؟

نگران کننده ترین ادعا در مورد رنگ های خوراکی مصنوعی این است که آنها باعث سرطان می شوند . بر اساس تحقیقاتی که در حال حاضر در دسترس است ، بعید است که مصرف رنگ های خوراکی باعث سرطان شود . برخی از رنگ های خوراکی باعث واکنش های آلرژیک در برخی افراد می شوند . اما اگر هیچ علامتی از آلرژی ندارید ، دلیلی برای حذف آنها از رژیم غذایی وجود ندارد . ادعا در مورد رنگ های غذایی که قوی ترین احتمال را در بین بیماری ها دارد . ارتباط بین رنگ های غذایی و بیش فعالی در کودکان است .

خوراکی های طبیعی که میتوان از آنها برای رنگی کردن مواد غذایی استفاده کرد

بسیاری از غذاها در حال حاضر دارای رنگدانه های غنی هستند که به راحتی میتوان با کمک آنها به بعضی از رنگها دست پیدا کرد . به عنوان مثال ، برای تهیه اسموتی های سبز ، صورتی یا بنفش، فقط استفاده از سبزیجات ( مانند کلم پیچ یا اسفناج ) و انواع توت ها (مانند توت فرنگی ، زغال اخته ، تمشک ) را تست کنید .

چای ماچا نه تنها غذاها را سبز می کند و طعمی غنی دارد بلکه سرشار از مواد مغذی ، آنتی اکسیدان ها و فیبر نیز است .

اب چغندر روشی طبیعی برای رنگ آمیزی غذاها به رنگ قرمز یا صورتی است ، آنها همچنین منبع خوبی از ویتامین C ، آهن و منیزیم هستند .

آب انار هم می تواند رنگ صورتی مایل به قرمز ایجاد کند .

زردچوبه یا زعفران می تواند غذاها را زرد کند .

پاپریکا می تواند رنگ نارنجی یا نارنجی مایل به قرمز عمیق تری بدهد . بسته به فلفل های استفاده شده در پاپریکا ، تنوع رنگ متفاوتی خواهد داشت . حرارت دادن پاپریکا هم رنگ و هم طعم را آزاد می کند .

پوست پیاز بنفش پخته شده می تواند رنگ بنفش عمیقی بدهد .

رنگ های خوراکی

غذاهای سالم به طور طبیعی فاقد رنگ های خوراکی مصنوعی هستند

بهترین راه برای حذف رنگ های خوراکی مصنوعی از رژیم غذایی ، تمرکز بر خوردن غذاهای کامل و فرآوری نشده است . برخلاف غذاهای فرآوری شده، بیشتر غذاهای کامل بسیار مغذی هستند .

به طور مثال در اینجا چند غذا وجود دارد که به شکل طبیعی بدون رنگ مصنوعی هستند و پیشنهاد می شود برای حفظ سلامتی از آنها استفاده کنید :

  1. لبنیات و تخم مرغ : شیر ، ماست ساده ، پنیر ، تخم مرغ ، پنیر دلمه .
  2. گوشت و مرغ : مرغ ، گوشت گاو و گوسفند و ماهی تازه .
  3. آجیل و دانه ها : بادام بدون طعم ، آجیل ماکادمیا ، بادام هندی ، گردو ، تخمه آفتابگردان .
  4. میوه ها و سبزیجات تازه : همه میوه ها و سبزیجات تازه .
  5. غلات : جو ، برنج قهوه ای ، کینوا ، جو .
  6. حبوبات : لوبیا سیاه ، نخود ، لوبیا چشم بلبلی ، عدس .
دسته بندی اطلاعات عمومی کتاب رویال طعم
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
No products in the cart.
ورود به سایت