مزایای استفاده از روغن ماهی

sinasina

روغن ماهی یکی از رایج ترین مکمل های غذاییست که مردم استفاده می کنند. این روغن حاوی میزان زیادی امگا-3 می باشد که برای بدن شما ضروری است. اگر شما اشتهایی به ماهی ندارید، می توانید برای تامین امگا-3 مورد نیاز بدنتان از مکمل های روغن ماهی استفاده کنید. ما در ادامه به معرفی فواید روغن ماهی می پردازیم.


روغن ماهی چیست ؟

روغن ماهی از چربی بافت بدن ماهی گرفته می شود. این روغن معمولا از ماهی های چرب مثل شاه ماهی، ماهی تن ، ماهی کولی و ماهی خال مخالی بدست می آید.اما گاهی اوقات این روغن از کبد ماهی های دیگر و به ویژه کبد ماهی کاد نیز تولید می شود.
سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد می کند که هر فرد به طور متوسط، 1 الی 2 وعده ماهی در طول هفته بخورد.
با این حال، اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که 1 الی 2 وعده ماهی در طول هفته میل نمی کنید، هیچ جای نگرانی ای وجود ندارد.چرا که شما می توانید با استفاده از مکمل های روغن ماهی، امگا-3 مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
حدودا 30 درصد روغن ماهی را اسید های چرب امگا-3 تشکیل می دهند و 70 درصد دیگر آن از چربی های دیگر تشکیل می شود. روغن ماهی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A و D است. اسید های چرب امگا-3 که در روغن ماهی و یا خود ماهی یافت می شوند. تاثیر بهتر و قوی تری نسبت به اسید های چرب امگا-3 ای که در منابع گیاهی یافت می شود دارند

”’امروزه برنامه غذایی بیشتر مردم خالی از امگا-3 و سرشار از امگا-6 است. این موضوع که هر دوی این اسید های چرب برای بدن ضروری و مفید هستند. اما بهم زدن تعادل میان آن ها باعث صدمات جبران ناپذیر و سنگینی به بدن انسان میشود. از این رو تامین امگا-3 بدن یکی از ضروری ترین کار هاییست که باید انجام دهیم. ما در ادامه شما را با 8 مزیت استفاده از روغن ماهی و تاثیر امگا-3 روی بدن آشنا خواهیم کرد.”

فواید روغن ماهی برای قلب

در دنیای امروز، بیماری های قلبی یکی از دلایل پیشتاز و اصلی مرگ هستند.طبق تحقیقات مصرف 2 وعده ماهی یا مکمل های روغن ماهی در طول هفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
از خواص استفاده از روغن ماهی برای قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد :
میزان کلسترول : مصرف روغن ماهی هیچ تاثیری بر روی میزان کلسترول بد یعنی LDL ندارد.اما می تواند میزان کلسترول خوب یعنی HDL را در بدن انسان افزایش دهد.
تری گلیسیرید : استفاده از این روغن می تواند سطح تری گلیسیرید را در بدن شما بین 15 الی 30 درصد کاهش دهد.
فشار خون : یکی از خواص مشهود استفاده از این روغن، این است که حتی با مصرف کمترین میزان از آن می توانید شاهد کاهش فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارند باشید.
پلاک : این روغن می تواند از تشکیل پلاک هایی که موجب سفت شدن شریان ها می شوند جلوگیری کند.یا در کسانی که این پلاک ها را در شریان های خود دارند، این روغن می تواند موجب امن تر شدن فضای پلاک های شریانی آن ها شود.
آریتمی کشنده قلبی
: آریتمی قلبی به ریتم غیر طبیعی قلبی گفته می شود. که برخی اوقات می تواند به حمله های قلبی منتهی شود.استفاده از روغن ماهی می تواند احتمال ایجاد این حمله های قلبی را در بدن کاهش دهد.
با اینکه استفاده از مکمل های روغن ماهی می تواند از بسیاری از فاکتور های خطرناک بیماری های قلبی جلوگیری یا به بهبود آن ها کمک کند.هیچ مدرکی مبنی بر جلوگیری قطعی آن از حملات قلبی و سکته موجود نیست.

تاثیر روغن ماهی در کاهش وزن

چاقی به معنای داشتن اضافه وزن نیست، چاقی به معنای داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از 30 است. با توجه به این موضوع، دانشمندان نتیجه گرفتند که حدودا 39 درصد بزرگسالان دارای اضافه وزن هستند و تنها 13 درصد از آن ها چاق است.
چاقی می تواند آثار مخرب و مضری را از جمله خطرات بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و سرطان را به همراه داشته باشد. استفاده از روغن ماهی می تواند باعث بهبود ترکیب بندی بدن و کاهش علائم این خطرات قلبی شود. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که ترکیب مکمل های روغن ماهی با برنامه غذایی مناسب و ورزش کردن می تواند باعث کاهش وزن شود. با این حال تمامی تحقیقات آن ها نتیجه یکسانی را در بر نداشته است، یک آنالیز در 21 تحقیق نشان داد که روغن ماهی نمی تواند دلیل اصلی کاهش وزن افراد باشد بلکه تنها به سرعت کاهش وزن افرادی که برنامه غذایی مناسب دارند و ورزش می کنند، کمک می کند.
شاید این روغن نتواند به خودی خود موجب کاهش وزن شود، اما می تواند باعث کاهش چربی در ناحیه های دور کمر و دور باسن شود.

تاثیر روغن ماهی بر بیماری های روانی

60 درصد از مغز ما از چربی تشکیل شده است و بیشتر چربی موجود در آن از اسید های چرب امگا-3 تشکیل شده است، این بدین معناست که وجود امگا-3 برای کار کرد مغز ما ضروری و حیاتی است.
برخی تحقیقات نشان می دهند که بیشتر افرادی که دچار اختلالات روانی و بیماری های روانی می شوند، دچار کمبود امگا-3 در خون خود هستند. جالب است بدانید که در ادامه همین تحقیقات به خواص استفاده از روغن ماهی و مکمل های روغن ماهی و تاثیر مثبت آن ها بر روی مغز اشاره شده است. برای مثال، مصرف این روغن می تواند اثرات روان پریشی را در افرادی که در خطر ابتلا به آن هستند کاهش دهد.
در ادامه، این تحقیقات نشان دادند که مصرف روغن ماهی و یا مکمل های روغن ماهی و امگا-3 می تواند موجب بهبود علائم بیماری های اسکیزوفرنی و دو قطبی در افراد شود.

تاثیر روغن ماهی بر سلامت چشم

ساختار چشم شما همانند مغزتان حاوی اسید های چرب امگا-3 است.طبق مطالعات دانشمندان افرادی که اقدامی برای تامین امگا-3 بدن خود نمی کنند. بیشتر در معرض بیماری های چشمی و بینایی قرار می گیرند.
سلامت چشم در پیری کاهش پیدا می کند و باعث دژانراسیون ماکولا یا همان تباهی لکه زرد میشود. مصرف ماهی با کاهش خطر ابتلا به این بیماری در ارتباط است اما نتایج استفاده از روغن ماهی به همین اندازه مشهود و متقاعد کننده نبوده است.
طبق یک آزمایش استفاده از روغن ماهی برای 19 هفته موجب بهبودی و تقویت بینایی افراد مبتلا دژانراسیون ماکولا میشود. با این حال، این آزمایش بسیار کوچک بوده و نتایج آن از اهمیت بالایی برخوردار نیستند.
دو آزمایش بزرگتر که به بررسی ترکیب امگا-3 و دیگر مواد مغذی بر روی بیماران مبتلا دژانراسیون ماکولا پرداختند، نتایج متفاوتی از یکدیگر داشتند. یکی از این آزمایش ها نشان داد که امگا-3 می تواند بر روی این بیماری تاثیرات مثبت داشته باشد و دیگری هیچ نتیجه ای مبنی بر تاثیر امگا-3 بر روی این بیماری نداشته است.

تاثیر روغن ماهی بر روی سوزش و التهاب

سوزش و التهاب، واکنشی است که سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با عفونت ها و درمان زخم ها نشان می دهد. با این حال، سوزش و التهاب مزمن با بیماری های جدی همانند چاقی، دیابت، افسردگی و عارضه های قلبی مرتبط است. کاهش این التهاب ها می تواند به کاهش و یا حتی درمان علائم این بیماری ها کمک کند.
از آنجایی که روغن ماهی دارای خاصیت جلوگیری از التهاب است، استفاده از آن می تواند به جلوگیری از افزایش علائم التهاب مزمن کمک کند. برای مثال، در افراد مبتلا به استرس و چاقی، روغن ماهی مانع تولید مولکول های التهاب (سیتوکین)میشود.
در ادامه تاثیرات روغن ماهی بر روی سوزش و التهاب، می توان به تاثیرات مثبت این روغن بر روی درد مفاصل، کوفتگی، و نیاز های دارویی بر روی افرادی که دچار روماتیسم مفصلی شده اند اشاره کرد.
با اینکه بیماری التهاب روده نیز از التهاب مزمن نشات می گیرد، هیچ مدرکی مبنی بر تاثیر مثبت روغن ماهی بر روی علائم آن یافت نشده است.

تاثیر روغن ماهی بر روی پوست و مو

بزرگترین عضو بدن شما پوستتان است که حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا-3 است. سلامت پوست می تواند به مرور زمان، با پا به سن گذاشتن و با در معرض نور خورشید قرار گرفتن کاهش پیدا کند.
با توجه با این موضوع، استفاده از روغن ماهی می تواند بر روی بسیاری از بیماری های پوستی نظیر پسوریازیس و درتامیتیس تاثیرات مثبتی داشته باشد.

مطالب مرتبط

الگوی غذایی افراد سالمند
رژیم پالئو Paleo یا رژیم سرخ پوستان

فواید مصرف روغن ماهی در زمان بارداری

امگا-3 برای رشد و توسعه فرزندی که در شکم مادر باردار قرار دارد، حیاتی است. بخاطر همین موضوع، تامین امگا-3 در دوره بارداری و شیردهی مادر دارای اهمیت بالایی می باشد.
استفاده از مکمل های روغن ماهی در دوران بارداری و شیردهی می تواند به بهبود هماهنگی دست و چشم نوزادان کمک کند. با این حال مشخص نیست که استفاده از این مکمل ها بر روی IQ و توانایی یادگیری نوزادان تاثیری دارد یا خیر.
استفاده از این مکمل ها در دوران بارداری و شیردهی همچنین می تواند به بهبود بینایی نوزادان و کاهش خطر ابتلا به حساسیت های مختلف در آن ها کمک کند.

تاثیر روغن ماهی بر روی کبد چرب

کبد شما مسئول هضم بیشتر چربی های بدن شما است و می تواند نقش مهمی را در اضافه وزن ایفا کند. بیماری های کبد و خصوصا چربی کبد غیر الکلی یا NAFLD بسیار در مردم رایج است، در این بیماری بدن فرد به انباشتن چربی در کبد می پردازد. استفاده از روغن ماهی می تواند به بهبود عملکرد کبد شما کمک کرده و از التهاب آن جلوگیری کند، با این کار بدن شما از علائم بیماری های کبدی نظیر NAFLD در امان می ماند و چربی کبد شما کاهش پیدا می کند.

در نهایت میتوانیم نتیجه گیری کنیم که : اسید های چرب امگا-3 به توسعه چشم و مغز کمک می کنند، آن ها به جنگ سوزش و التهاب رفته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند. از آنجایی که روغن ماهی سرشار از امگا-3 است، افرادی که در خطر ابتلا به بیماری هایی که در بالا به آنها اشاره شد هستند، می توانند با استفاده از این روغن از خواص آن برای درمان و جلوگیری از بیماریشان جلوگیری کنند.
با این حال، خوردن غذا همیشه بهتر از استفاده از مکمل است، خوردن 2 وعده ماهی چرب در هفته می تواند امگا-3 لازم بدن شما را به بهترین نحو تامین کند.
در واقع، خوردن ماهی به همان میزان بر روی جلوگیری از بیماری های مختلف موثر است که استفاده از مکمل روغن ماهی تاثیر گذار است. با این حال اگر شما علاقه ای به خوردن ماهی ندارید، استفاده از مکمل های روغن ماهی می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

دسته بندی تغذیه و سلامتی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
No products in the cart.
ورود به سایت