تمیز کردن یکی از کارهای عادی و روزمره ای می باشد که ما در خانه و آشپزخانه انجام می دهیم. گاهی اوقات اینکار به قدری معمولی بنظر می رسد که ما از مزایا و دلایل انجام آن غافل می شویم و به دنبال استراتژی های بهتری برای انجام آن نمی گردیم. مهم نیست که تمیز کردن خانه٬ محل کار و یا ماشین باشد٬ مرتب و تمیز کردن فضا قطعا تجربه بهتری را برای شما٬ خانواده٬ دوستان و همکارانتان رقم میزند. ما در این مقاله شما را با 15 حقیقت در رابطه با تمیز کردن خانه و آشپزخانه آشنا می کنیم:
۱. تمیز کردن خانه باعث لاغری می شود!!
اگر شما به دنبال یک راه کاربردی و تاثیر گذار برای کاهش وزن هستید٬ کافیست یک جارو و یک دستمال برداشته و شروع به تمیز کردن سطوح مختلف در خانه کنید٬ انتظار می رود که با انجام این کار در ۲ ساعت٬ ۲۰۰ کالری بسوزانید.اگر گردگیریتان شامل شست و شو طی کشی و غیره هم باشد٬ کالری بیشتری خواهید سوزاند.
۲. سینک آشپزخانه نیاز به شستشو بیشتر و مکرر تری نسبت به دستشویی دارد!
اکثریت مردم فکر میکنند که دستشویی کثیف ترین بخش خانه است که باید به شکل مکرر تمیز شود٬ در صورتی که سینک آشپزخانه جرم و کثیفی بیشتری را نسبت به کاسه توالت به خود جذب می کند.طبق تحقیقات دانشمندان٬ میزان باکتری و جرم هایی نظیر E.coli٬ Salmonella و… که جذب سینک آشپزخانه می شوند ( ۷۵ درصد ) به مراتب بیشتر از کاسه توالت ( کمتر از ۱۰ درصد ) است. تحقیقات ثابت کرده که باکتری های بیماری زا نظیر Salmonella شانس بیشتری برای رشد بر روی ظرف غذا و اسکاچ دارند. پس تمیز کاری و ضدعفونی سینک آشپزخانه٬ اسکاچ٬ ظروف و حتی تخته گوشت را جدی بگیرید،چرا که شانس مبتلا شدن شما به بیماری از سینک آشپزخانه بسیار بیشتر از کاسه توالت است.
۳. مواد پاک کننده آنتی باکتریال زمانی موثر هستند که برای مدت طولانی تری روی سطح بمانند!
احتمالا تاکنون این صحنه را در تبلیغات تلویزیونی دیدید که یک نفر اسپری پاک کننده آنتی باکتریال را بر روی سطحی میزند و بلافاصله آن را پاک می کند و اثری از کثیفی و پس مانده غذا نمانده است. اگر هدف از گردگیری تنها پاک کردن لکه ها و تمیزی ظاهری باشد٬ این روش کاملا جواب میدهد٬ اما اگر هدف از گردگیری کشتن باکتری ها و کثیفی ها به شکل دقیق باشد٬ بهتر است بگذارید تا مایع پاک کننده بین ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه روی سطوح بماند.
۴. جرم ها از آنچه فکر میکنید بیشتر روی سطوح می مانند!
تفکر اینکه جرم ها کم عمر می کنند٬ اشتباه پرهزینه ای می باشد. جرم ها تا ۲۴ ساعت بر روی سطوح خشک و تا بیش از ۳ روز بر روی سطوح خیس و یا مرطوب باقی می مانند. باکتری های بیماری زا و مهلکی همانند Salmonella می توانند تا ۲۴ ساعت بر روی سینک ظرفشویی شما قرار بگیرند٬ پس به تعویق انداختن تمیز کردن آن به هیچ وجه ایده خوبی نیست.
۵. برخی جارو برقی ها فقط فضا را آلوده تر می کنند!
یک تحقیق در رابطه با کارکرد جارو برقی های مختلف نشان می دهد که آن جارو برقی هایی که قدیمی تر هستند و آنهایی که فیلتر HEPA ندارند٬ ذرات خاک و گرد و غبار را جذب خود نمی کند٬ بلکه آنها را دوباره در فضا پخش کرده و باعث آلودگی بیشتر می شوند٬ شما فکر می کنید کف خانه را تمیز کردید اما در واقع فقط گرد و غبار را پخش تر از قبل کرده اید و متراکم نبودن آنها باعث می شود فکر کنید که کف خانه تان تمیز است و این چرخه ادامه پیدا می کند.
اگر توانایی مالی دارید در برابر تمیز کردن خانه از خود خساست نشان نداده و جاروی خوبی تهیه کنید ، تمیز کردن خانه یکی از ملزومات است چرا که هر فرد به شکل متوسط٬ ۸۷ درصد از زمان خود را در خانه سپری می کند.
۶. ردپای گرد و غبار بین ۳ تا ۳۵ قدم از ورودی خانه ادامه پیدا می کند!
۳۰ درصد از گرد و غبار بیرون در سه قدمی ورودی داخلی خانه و باقی آن تا ۳۵ قدمی ورودی جذب سطوح می شود٬ هرچند که ما قادر به دیدن بیشتر این گرد و غبار نخواهیم بود اما این بدین معنا نیست که آنها روی سطوح وجود ندارند٬ چرا که خاک در غلظت ها٬ بافت ها و شکل های مختلف به درون خانه راه پیدا می کند. اگر شما می خواهید گردگیری خانه را خودتان انجام دهید٬ سعی کنید که این حقیقت را بخاطر بسپارید و آن را با استراتژی بهتری انجام دهید.
۷. دستگیره های در از کثیف ترین بخش های خانه است!
همانطور که قبلا اشاره کردیم٬ اکثر مردم فکر می کنند که کاسه توالت و فرش جلوی در خانه کثیف ترین بخش های خانه هستند. اما این موضوع حقیقت ندارد٬ بر اساس تحقیقات انجام شده٬ دستگیره های در یکی از کثیف ترین سطوحی است که باکتری ها را به خود جذب می کند و استفاده متعدد و روزانه از آن٬ دلیل این موضوع است.
از دیگر سطوحی که جرم زیادی را به خود جذب می کنند اما شما از آنها بی خبر هستید٬ می توان به پارچه های خشک کردن ظروف ( بیش از ۴ میلیارد جرم زنده را به خود جذب می کنند.)٬ تخته گوشت٬ یخچال٬ اسباب بازی و ماکروویو اشاره کرد. تمامی سطوح و وسایلی که به آنها اشاره شد باید به شکل منظم و مکرر تمیز شود تا از هرگونه خطر احتمالی برای سلامت افراد جلوگیری شود.
۸. تمیز کردن با ضدعفونی کردن فرق دارد!
تمیز کردن به معنای حذف کثیفی از سطوح است.در صورتی که ضدعفونی به معنای از بین بردن و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های بیماری زاییست که بر روی سطوح قرار دارند. البته بهتر است در خاطر داشته باشید که ضدعفونی کردن بیش از حد سطوح٬ موجب می شود که مقاومت بدن شما در برابر جرم ها و ویروس ها کمتر شود.
۹. ماشین ظرفشویی تنها برای شست و شوی ظروف نیست!
بجز ظرف٬ شما می توانید اسباب بازی٬ مسواک٬ شانه و اسکاچ های ظرفشویی را نیز در ماشین ظرفشویی بگذارید و بشویید٬ البته که نباید این وسایل را در کنار ظروف خود بشویید اما اگر آنها را جدا از ظرف در این ماشین بشویید٬ مشکلی پیش نمی آید.
۱۰. حقیقتی آزاردهنده در رابطه با گرد و غبار
بدون شک آزاردهنده ترین حقیقت در این مقاله٬ در رابطه با گرد و غبار و محتویات تشکیل دهنده آن است.
شاید فکر می کنید که گرد و غباری که روی سطوح خانه تان جمع می شود تنها از خاک تشکیل شده است٬ اما در واقع ۸۰ درصد این گرد و غبار از سلول های پوست انسان و الیاف لباس و رخت خواب تشکیل می شود و ۲۰ درصد باقی مانده از خاک تشکیل شده است. گرد و غبار می تواند تحریک کننده آلرژی های مختلف و آسم باشد٬ پس بهتر است تا جایی که امکان دارد محیط زندگی خود را عاری از آن نگه دارید.
۱۱. دستکش های آشپزخانه بهداشتی نیستند!
ما از دستکش های آشپزخانه استفاده می کنیم تا از نفوذ جرم و کثیفی به پوست خود جلوگیری کنیم. اما آیا تاکنون فکر کردید که داخل این دستکش ها چه می گذرد؟ فضای گرم و مرطوب داخل این دستکش ها فضای مناسبی را برای رشد و زندگی باکتری های بیماری زا فراهم می سازد. سعی کنید که پس از هر بار استفاده از این دستکش ها آن ها را با آب داغ و مواد شوینده بشویید و تا زمانی که کاملا خشک نشده اند از آنها استفاده نکنید.
۱۲. لیمو توانایی ضدعفونی سطوح را دارد! ( فقط برای استفاده خانگی )
لیمو بخاطر خواص آنتی باکتریالی که در ساختار خود دارد می تواند سطوح مختلف را ضدعفونی کند. نصف یک لیمو را روی سطحی که می خواهید ضدعفونی کنید بمالید و بعد از ۳۰ ثانیه آن را با یک دستمال مرطوب پاک کنید تا از نوچ و چسبناک شدن سطح جلوگیری شود.
برای ضدعفونی و احیا کردن ماکروویو خود٬ یک لیوان آب تمیز و آبلیمو را درون ماکروویو قرار داده و ماکروویو را برای پنج دقیقه روشن کنید٬ فضای داخلی ماکروویو ضدعفونی شده و تمامی جرم های درون آن نرم می شوند٬ سپس درون ماکروویو خود را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید و حالا شما یک ماکروویو تمیز دارید.
۱۳. حقیقتی درباره استفاده از سیفون
هنگام استفاده از سیفون از بسته بودن درب توالت مطمئن شوید. در غیر این صورت جرم ها در هوا پخش شده و باعث کثیف تر شدن محیط دستشویی می شود.
۱۴. پول کثیف است!
احتمالا تاکنون اصطلاح پول کثیف را در رابطه با پولی که از راه های غیرقانونی بدست آمده شنیده اید.اما بهتر است بدانید که هر پول، اسکناس و سکه ای به معنای واقعی کلمه کثیف است.تاکنون بیش از ۳۰۰۰ باکتری مختلف روی اسکناس و سکه ها شناسایی شده است.که می تواند باعث مسمومیت غذایی٬ عفونت پوستی و دیگر بیماری ها بشود. استفاده از کارت اعتباری بانکی به مراتب گزینه بهتری نسبت به استفاده از اسکناس و سکه است.
۱۵. در هنگام تمیز کردن یخچال از مواد شوینده ضدعفونی کننده و سفید کننده استفاده نکنید!
استفاده از شوینده های ضدعفونی و سفید کننده برای تمیز کردن یخچال می تواند روی طعم موادی که بعدا درونش قرار میدهید تاثیر بگذارد! بهتر است بجای این مواد٬ از آب و مواد شوینده معمولی برای پاک کردن یخچال استفاده کنید. اگر تحت هر شرایطی از مواد ضد عفونی کننده و سفید کننده برای تمیز کردن یخچال استفاده کردید٬ در های آن را برای چند ساعت باز نگه دارید.تا اثر این مواد از بین برود و سپس با آب داغ دوباره درون آن را تمیز کنید تا اثر مواد شوینده از بین برود.