وسایلی که داشتن آن ها در آشپزخانه ضروری است

fatemefateme

زمانی که برای اولین بار شروع به آشپزی میکنیم ، کلی سوال برای ما پیش میآید که برای انجام کارها دقیقا باید از چه وسایلی استفاده کنیم و وقتی شروع به یادگیری درباره ی وسایل آشپزخانه میکنید متوجه میشوید که تعداد آنها بسیار زیاد است.  اما پس از سالها اصلاح روشهای پخت و پز ، آزمایش دستور العملهای ساده و ساخت دستورالعمل های جدید، یادگیری نحوه برنامه ریزی وعده های غذایی خود ، دقیقاً یاد می گیریم که به کدام ابزار نیاز داریم (و کدام یک نیازی نیست) و یک آشپزخانه مینیمالیستی کاملاً کاربردی و چند منظوره را تهیه میکنیم .

ما تلاش کرده ایم تا بتوانیم در این لیست ملزومات یک آشپزخانه ی کامل و ضروری را سازماندهی کنیم و  آنچه را که نیاز دارید به شما معرفی کنیم . به همین دلیل ، ما توصیه های خود را در 4 دسته طبقه بندی کرده ایم . قطعا در هر دسته موارد بیشتری قابل ذکر است اما ما فقط به مواردی اشاره کردیم که داشتن آن ها مفید و ضروری است.

الف – وسایل آماده سازی و ملزومات

ب- ظروف پخت و پز

ج – لوازم مخصوص پخت و پز

د – لوازم برقی آشپزخانه

ه – دیگر ملزومات آشپزخانه

الف – وسایل آماده سازی و ملزومات

چاقوی
چاقوی آشپزخانه

1-چاقو ها

چاقوی سرآشپز

چاقوی مخصوص خردکردن

چاقوی نان

چاقو تیزکن

2-تخته گوشت ( تخته برش)

یکی از اساسی ترین ابزارهایی که شما در آشپزخانه خود به آن نیاز دارید یک تخته برش خوب است. هربار که آشپزی می کنید از آن استفاده خواهید کرد.جنس تخته گوشت میتواند ؛ شیشه ، چوب ، پلاستیک ، بامبو باشد. تخته پلاستیکی بهترین انتخابی است که میتوانید بکنید زیرا تخته چوب شیشه ای همواره در معرض شکستن است و تخته چوب هایی که از انواع چوب ها ساخته میشوند کامل تمیز نشده و به محل رشد باکتری های خطرناک تبدیل میشوند. اما در نظر داشته باشید که تخته پلاستیکی نیز هر چند وقت یکبار باید تعویض شود.

3-کنسرو بازکن

انواع : دستی ، اهرمی ، پروانه ای ، کلیدی شکل ، تک چرخ ، برقی ، بنکر بازکن.پوست کن سبزیجات

4-گوشت کوب ساده ومخصوص سیب زمینی

5-همزن دستی

6-قیف

7-قیچی آشپزخانه

8-پوست کن سبزیجات

9-رنده

رنده در دو سایز ریز و درشت حتما به کارتان می آید .

10-آبکش

آبکش ها را میتوانید در سایزهای مختلف و با جنس های مختلف تهیه کنید . پیشنهاد ما به شما سه الی چهار سایز آبکش استیل است .

11-پیمانه های اندازه گیری

از پیمانه های اندازه گیری برای اندازه گیری دقیق حجم مایع یا مواد پخت جامد استفاده می شود.

اندازه های معمول فنجان اندازه گیری آشپزی 1 فنجان ،1/2 فنجان ، 1/3 فنجان ،1/4  فنجان و 1/8 فنجان است.

12-قاشق های اندازه گیری

از قاشق های اندازه گیری برای اندازه گیری دقیق مقادیر  مایع یا مواد پخت جامد استفاده می شود. جنس قاشق اندازه گیری استیل یا پلاستیک میتواند باشد .و شامل اندازه گیری ¼ قاشق چایخوری تا 1 قاشق غذاخوری است. اندازه های معمول :    1 قاشق غذاخوری ، 1/2 قاشق غذاخوری ، 1 قاشق چایخوری ، 1/2 قاشق چایخوری و 1/4 قاشق چایخوری است.

13-کاسه های مخصوص میکس

برای مخلوط کردن سالاد و سس سالاد ، ادویه ، مرینیت مواد غذایی و حتی برای نگهداری غذاهای باقی مانده ، مجموعه ای از کاسه های مخلوط ضروری است. شما بر اساس نیاز دو تا سه سایز از آن ها را باید در کابینتتان داشته باشید .

14-اسپینر سالاد

وقتی صحبت از داشتن یک سالاد ترد می شود ، بهترین رفیق سالاد  اسپینر است. برای جلوگیری از خراب شدن سبزی ها ، باید آنها را خشک کنید و “چرخاندن” آنها ساده ترین راه برای انجام این کار است.

15-آبمیوه گیری دستی

برای زمان هایی که آب یک لیمو را نیاز دارید تا داخل غذا یا سس بریزید این مورد بسیار کار آمد است .

16-پرس سیر

اگر دست زدن به سیر را دوست ندارید و یا پوست حساسی دارید سریع ترین راه حل  پرس سیر است .

17-ترازوی آشپزخانه

در دو نوع دیجیتال و مکانیکی که اگر اشپزی حرفه ای میکنید یا شیرینی پزی ، ترازوی دیجیتال باید داشته باشید .

18-الک یا توری صافی

برای گرفتن تفاله چای تا الک کردن آرد.

19-وردنه

اگر اهل تهیه شیرینی یا غذاهای خمیری هستید یک وردنه در کشوی آشپزخانه داشته باشید .

ب-ظروف پخت و پز

ماهیتابه
ماهیتابه

1-انواع ماهیتابه

ماهیتابه وسیله ضروری آشپزخانه است و ممکن است یکی از متنوع ترین قطعات آشپزی باشد که تا به حال داشته اید. با اینکه میتوان از یک تابه برای برطرف کردن نیاز کلی در آشپزی استفاده کرد اما درست کردن یک املت ساده تا  سرخ کردن و تفت دادن مواد اولیه غذا و …. با ماهیتابه مناسب آسان تر است. ماهیتابه ها با کف صاف و کناره های خمیده طراحی شده اند و نسبت به قابلمه دیواره کوتاهی دارند. تابه ها چقدر می توانند گرم شوند؟ این بستگی به موادی دارد که تابه شما از آن ساخته شده است. تابه های نچسب نباید از حرارت کم یا متوسط بیشتر برای حفظ روکش خود استفاده کنند ، در حالی که حرارت زیاد برای تابه استیل مناسب است. ماهیتابه ها در همه اندازه ها وجود دارد (بله ، حتی آنهایی که برای تخم مرغ های تک ساخته شده اند) و معمولاً درپوش ندارند.

ماهیتابه استیل یا تفلون با دیواره عمودی کوتاه (Fry Pan / Skillet)

این ماهیتابه یکی از اصلی ترین ابزارهای کار شما در آشپزخانه خواهد بود. از این ظروف آشپزی برای سرخ کردن ، تفت دادن ، کبابی کردن و یا خشک کردن مواد غذایی و سایر عملکردها استفاده خواهید کرد. بسته به نیاز و تعداد افرادی که برایشان غذا پخته میشود باید سایز آن انتخاب شود .

ماهیتابه ی دیواره دار (Sauté Pan )

این ماهیتابه دیواره های عمودی دارد که این امرهم زدن غذا و پختن سس، سرخ کردن و حتی پختن گوشت را آسان تر می کند. انواع تابه ها میتوانند در دار یا بدون در باشند .

ماهیتابه ی سس (Sauce Pan )

تابه سس دارای ته گرد و کناره های بلند و مستقیم است. این بدان معناست که آنها یک انتخاب بسیار متنوع برای ظروف آشپزی هستند و می توانند هنگام تهیه انواع سس ها و سوپ ها استفاده شوند. این تابه ها را می توان با یا بدون درب برای کنترل تبخیر استفاده کرد. تابه سس همچنین برای بسیاری از موارد دیگر ایده آل است – از گرم کردن باقی مانده غذا ، تا جوشاندن تخم مرغ یا رشته فرنگی. معمولا در دو سایز کوچک و متوسط هستند . و اکثرا یک دسته دارند .

ماهیتابه ی چدن (Cast Iron Skillet)

شاید باور نکردنی باشد ولی بیش از 2000 سال است که تابه های چدنی در آشپزخانه های سراسر جهان از پر کاربردترین وسایل آشپزخانه هستند!

تابه های چدنی مدرن از چدن سنگین ساخته شده و از مومی گیاهی در کف آنها استفاده میشود (بنابراین غذا نمی چسبد). این تابه ها با قابلیت های چشمگیر حفظ گرما برای استفاده در اجاق گاز و روی شعله مورد استفاده قرار می گیرند.

ماهیتابه ی گریل (Grill Pan)

این تابه ها امکان پخت غذا را بدون روغن و یا با مقدار خیلی کم روغن به شما میدهد و برای غذاهایی مانند فیله مرغ ، همبرگر ، ماهی قزل آلا ،  سبزیجات مرینیت شده ، یک تابه گریل ضروری است. درست مثل کباب کردن ، خطوط کبابی جذابی در غذای شما ایجاد می کند. اما بسیار راحت تر از کباب کردن زیرا فقط به یک اجاق گاز نیاز دارید – بدون نیاز به پروپان ، گاز ، زغال ، یا تمیز کردن.

تابه ی مخصوص روست کردن (Roast pan)

تابه روست یکی از وسایل آشپزی است که برای پختن گوشت در فر ، با یا بدون سبزیجات یا سایر مواد مورد استفاده قرار می گیرد.

تابه ی فر با دیواره ی کوتاه (Baking Sheet Pan)

تابه (سینی فر ، ورق پخت) یک تابه فلزی مسطح و مستطیل شکل است که برای برشته شدن و پخت غذا در فر استفاده می شود. از تفت دادن سریع گل کلم ، کلم بروکلی یا کدو حلوایی و سیب زمینی گرفته تا آماده کردن یک غذای خوشمزه. هم چنین برای پخت شیرینی ها در فر نیز به کار میرود .

تابه ی مافین (Muffin Pan)

تابه ی مافین یک ظرف پخت با 6 یا 12 قالب داخلی است. علاوه بر تهیه مافین ، آنها برای غذاهای جداگانه و غذاهای فنجانی برای صبحانه عالی هستند.

2-انواع قابلمه

انواع قابلمه

قابلمه ها ظرفهایی با دیواره بلند با ارتفاع های متنوع هستند مخصوص جوشیدن غذاهایی مثل سوپ ها ، خورش ها و یا دم کردن برنج . قابلمه ها عمدتا دارای دو دسته میباشند و به همراه در . جنسهای مختلفی برای قابلمه در بازار موجود است مانند : تفلون ، چدن ، سرامیک ، روی ، استیل ، آلومینیوم ، مس ، شیشه نشکن ، ….

 به طور معمول قابلمه ها از قطری با سایز 16 سانتی متر شروع میشوند تا قطری با سایز 30 سانتی متر . اما در سایز های کوچکتر و بزرگتر نیز موجود هستند . پیشنهاد ما برای سایزهایی که وجودشان در آشپزخانه ضروری است سایزهای 18cm ، 24cm ، 28cm، است .

قابلمه بخارپز (steamer pot )

قابلمه ای دو طبقه که طبقه بالایی مشیک است و در زیر آب ریخته و در طبقه بالا مواد غذایی و مخصوصا سبزیجات . بخار آب حاصل از طبقه زیرین باع پخت مواد غذایی در طبقه بالا میشود و یکی از روش های پختی است که باعث حفظ مواد مغذی محلول در آب در ماده غذایی میشود .

قابلمه زودپز (Pressure cooker)

زودپز نیز جز قابلمه ها دسته بندی میشود و به این صورت عمل میکند که با حبس بخار در خود باعث پخت زودتر غذا میشود . معمولا سایز زودپزها را با گنجایش لیتر آنها طبقه بندی میکنند .

قابلمه شیر جوش

نه تنها برای جوشاندن شیر مناسب است بلکه برای داغ کردن روغن و کره و هم چنین قهوه ترک نیز میتوانید از آن  استفاده کنید .

3-انواع قالب

قالب مخصوص پخت و پز
قالب مخصوص پخت و پز

قالب هایی از جنس های مختلف جهت کیک پزی و یا پخت نان . که در شکل ها ی بسیار متفاوتی وجود دارند . برخی از قالب ها دیواره جدا شونده دارند که در اصطلاح به آن ها قالب کمربندی می گویند .

4-ظروف شیشه ای مخصوص پخت و سرو

یک سری ظروف شیشه ای یا سرامیکی که در مقابل حرارت مقاوم هستند . برای پخت و پز داخل فر بسیار کار آمد هستند هم چنین برای سرو غذا نیز مناسبند .

ج – لوازم مخصوص پخت و پز

انواع کفگیر و ملاقه

1-انواع كفگير

کفگیرها به سه دسته ی flippers, spreaders,scrapers تقسیم میشوند. هر کدام دارای کاربرد خاصی هستند و در طیف وسیعی از اندازه ها و سایزهای مختلف موجود است. انتخاب مدل مناسب نیمی از کار است و تصمیم گیری در مورد اینکه کدام مدل را ترجیح می دهید نیمه دیگر است.

بسیاری از این کفگیرها از فلزی مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته شده اند که محکم و بادوام است و تمیز کردن آن آسان است. مواد دیگر شامل پلاستیک ، نایلون یا سیلیکون است که روی ماهیتابه شما خط و خش ایجاد نمی کند. آنها معمولاً مقاوم در برابر حرارت هستند ، اما مراقب باشید آن را در ظرف نگذارید وگرنه ممکن است در حال سرو ذوب شوند.

می تواند چوبی یا از جنس بامبو باشد. برخی از مردم از این جنس ملزومات آشپزخانه استفاده میکنند زیرا گرما را منتقل نمی کنند ، تابه های شما را نمی خراشند ، در برابر غذاهای اسیدی واکنش نشان نمی دهند و هرگز بوی عجیب در غذای شما ایجاد نمی کنند. فقط مطمئن شوید که آنها را بلافاصله بشویید و هرگز آنها را در آب طولانی مدت خیس نکنید چون مستعد تجزیه هستند.

انواع کفگیر و ملاقه

Flippers :

این کفگیر شامل یک دسته بلند و یک سطح نازک وسیع است که معمولاً شبیه ذوزنقه است. ممکن است شکاف دار باشد و تیغه اش تقریباً به اندازه کف دست انسان است. نوک آن اغلب باریک می شود تا به راحتی بتوان آن را زیر غذاها کشید.

کفگیر
کفگیر

Spreaders :

بلند و باریک ، این اسپاتول ها شبیه اجداد هم نام خود (شمشیر) هستند. تیغه قابل انعطاف و سر گرد شده دارند.

 بهتر است از آنها برای پهن کردن مواد نرم مانند بستنی کیک ، پنیر و چاشنی ساندویچ استفاده شود. انتهای گرد برای جمع آوری مقدار مناسب چاشنی خامه ای عالی است و تیغه انعطاف پذیر باعث می شود تا مواد روکش بدون پاره کردن نان یا پایه کیک به راحتی پخش شوند.

اسپاتولهای نوک گرد

Scrapers :

توصیف آن دشوار است ، اما به راحتی قابل تشخیص است ، اسپاتولهای نوک لاستیکی دارای سر مستطیلی با حداقل یک لبه گرد در انتهای دسته مستقیم هستند. آنها در همه عرض ها و طول های مختلف وجود دارند .  مدل های سیلیکونی نیز یک انتخاب محبوب هستند و در برابر حرارت مقاوم هستند بنابراین می توان از آنها برای مواد داغ استفاده کرد. دارای دسته های باریک بسیار ساده هستند و ممکن است از موادی مانند چوب ، لاستیک یا پلاستیک تشکیل شده باشند.

برای هم زدن ، تا کردن و خراشیدن مواد سرد و مرطوب در یک کاسه مخلوط کن کاربردی اند .هرکسی که با خمیر کار می کند باید چند عدد از آنها را همیشه در دسترس داشته باشید .

اسپاتولهای نوک گرد
اسپاتولهای نوک گرد

2-انواع انبر

انبر چندکاره

انبر سرو

انبر استیل ضد زنگ

انبر باربیکیو

قیچی انبر

انبر پخت سیلیکونی

انبر پاستا

انبر یخ

انبر سالاد

3-انواع ملاقه

ملاقه ی سس

ملاقه ی سوپ

ملاقه ی شکاف دار

4-دستگیره و دستكش مخصوص فر

5-دماسنج

د-لوازم برقی آشپزخانه

لوازم برقی آشپزخانه
لوازم برقی آشپزخانه

1-مخلوط كن

وجود مخلوط کن چندان هم ضروری نیست اما اگر باشد کار را بسیار آسانتر میکند . و یا اگر اهل درست کردن اسموتی و یا مثلا یک آب طالبی خوشمزه در روزهای گرم تابستان هستید باید مخلوط کن داشته باشید .

2-آبمیوه گیری

برای تهیه آب مرکبات و یا آب سبزیجات مثل هویج و کرفس داشتن یک آبمیوه گیری باید در هر آشپزخانه ای باشد .

3-گوشتكوب برقي ( بلندر )

برای میکس کردن غذاها حتی در داخل قابلمه هم بسیار کاربردیست . مثلا سوپ بیمار یا کودک خود را با این وسیله به راحتی میتوانید نرم کنید تا نیاز به جویدن نباشد .

4-چرخ گوشت

اگر گوشت چرخکرده را خودتان درست میکنید که باید حتما داشته باشید اما برای درست کردن برخی غذاها نیز باید حبوبات و سبزیجات و یا مرغ را چرخ کنید .

5-آسیاب برقی

موارد استفاده از این وسیله زیاد است مانند پودر کردن گردو یا پسته و بادام تا اسیاب کردن زعفران برای پخت یک غذای خوشمزه .

6-توستر

اکر اهل مصرف نان تست هستید که باید یک تستر داشته باشید اما اگر نان های دیگر نیز مصرف میکنید و آنها را داخل فریزر نگهداری میکنید ، میتوانید نان را در قطعات کوچک ببرید و داخل توستر گرم کنید.

7-قهوه ساز

داشتن قهوه ساز از ضروریات نیست اما اگر اهل مصرف قهوه هستید یا باید قهوه ساز داشته باشید یا موکاپات یا فرنچ پرس .

ه-دیگر ملزومات آشپزخانه

1-ظروف سرو غذا

مطابق نیاز در هر آشپزخانه ای چند مورد از این ظروف باید موجود باشد : بشقاب غذاخوری ، بشقاب گود مناسب سوپ و خورش و غذاهای مایع ، بشقاب کوچک یا در اصطلاح پیش دستی ، کاسه ، دیس ، سینی ،  فنجان ، پارچ و لیوان ، کتری و قوری ، بطری ، قاشق و چنگال غذاخوری ، قاشق مربا خوری ، قاشق چایخوری ، کارد میوه خوری و غذا خوری ، نمکدان،فلفل پاش .

ظروف سرو غذا
ظروف سرو غذا

2-ظروف نگهداري مواد غذايي

بهتر است این ظروف شیشه ای باشد تا پلاستیکی . از شیشه های مخصوص حبوبات و برنج و ادویه ها تا ظروف نگهداری غذا در یخچال

3-فويل آلومينيومي ، سلفون ، کاغذ روغنی ، کیسه فریزر یا زیپ کیپ

4-انواع حوله و دستمال آشپزخانه

5-سبدهاي جاظرفي ( آبچكان ) و وسایل شست و شو ظروف

6-قالب يخ

7-سطل زباله و كيسه آشغال

8-پیش بند

9-زیرقابلمه ای

منابع:

tasteofhome.comen.wikipedia.orgmealime.com

دسته بندی سبک زندگی رویالی کتاب رویال طعم
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
No products in the cart.
ورود به سایت