پروبیوتیک ها Probiotics و تاثیرات آنها بر بدن

farnoodfiroozbakht1993farnoodfiroozbakht1993

پروبیوتیک ها از باکتری های زنده خوب و مخمرهایی که به طور طبیعی در بدن شما زندگی می کنند ساخته شده اند. شما دائماً باکتری های خوب و بد را در بدن خود دارید. وقتی بدن شما دچار عفونت میشود ، باکتری های بد بیشتری وجود دارد که سیستم شما را از تعادل خارج می کنند. باکتری های خوب به از بین بردن باکتری های مضر اضافی کمک می کند و تعادل را باز می گرداند. مکمل های پروبیوتیک راهی برای افزایش باکتری های خوب در بدن شما هستند.

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک چیست؟

معمولاً باکتری ها به عنوان چیزی که شما را بیمار می کند ، در نظر گرفته می شوند. با این حال ، شما دو نوع باکتری دائما در بدن خود و روی بدن خود دارید ، باکتری های خوب و باکتری های بد. پروبیوتیک‌ها از باکتری های خوب تشکیل شده اند که به حفظ سلامت بدن و عملکرد خوب آن کمک می کنند. این باکتری خوب به طرق مختلف به شما کمک می کند ، از جمله مبارزه با باکتری های بد در صورت داشتن مقدار زیادی از آنها و به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.

میکروبیوم چیست؟

میکروبیوم را به عنوان یک جامعه متنوع از موجودات زنده مانند جنگل در نظر بگیرید که با هم کار می کنند تا بدن شما سالم بماند. این اجتماع از چیزهایی به نام میکروب تشکیل شده است. شما میلیاردها میکروب روی بدن خود و داخل بدن خود دارید. این میکروب ها ترکیبی از موارد زیر هستند:

باکتری ها

قارچ ها (از جمله مخمرها).

ویروس ها

پروتوزوآ

میکروبیوم هر فرد منحصر به فرد خودش است. هیچ دو نفری سلولهای میکروبی یکسان ندارند ، حتی دوقلوها ! برای اینکه میکروبی پروبیوتیک‌ها نامیده شود ، باید دارای چندین ویژگی باشد. از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از یک انسان جدا باشد.

بعد از خوردن در روده زنده بماند.

مزایای اثبات شده ای برای شما داشته باشد.

با خیال راحت مصرف شود.

پروبیوتیک ها در کدام بخش از بدن ما زندگی می کنند؟

اگرچه شایع ترین مکانی که میکروب های مفید در آنجا هستند ، روده شما (عمدتاً روده بزرگ) است ، اما چندین مکان در داخل بدن خود دارید که میزبان میکروب های خوب هستند. این مکان ها شامل موارد زیر است:

روده

دهان

واژن

مجاری ادراری

پوست

ریه ها

پروبیوتیک ها چگونه کار می کنند؟

کار اصلی پروبیوتیک‌ها یا باکتری های خوب ، حفظ تعادل در بدن است مانند این میماند  که بدن خود را در حالت خنثی نگه دارید. هنگام بیماری ، باکتری های بد وارد بدن شما می شوند و تعداد آنها افزایش می یابد. این باعث می شود بدن شما از تعادل خارج شود. باکتری های خوب برای مقابله با باکتری های بد عمل کرده و تعادل را در بدن شما برقرار می کنند و باعث می شوند احساس بهتری داشته باشید.باکتری های خوب با حمایت از عملکرد سیستم ایمنی بدن و کنترل التهاب ، شما را سالم نگه می دارند.

انواع خاصی از باکتری های خوب نیز می توانند:

  • به بدن شما در هضم غذا کمک کنند.
  • ویتامین ایجاد کنند.
  • از ورود باکتری های بدی که ممکن است از طریق غذا یا نوشیدنی در خون وارد شوند جلوگیری میکنند
  • از سلولهای روده حمایت میکنند
  • تجزیه و جذب داروها را برعهده دارند

این عمل متعادل به طور طبیعی در بدن شما همیشه در حال رخ دادن است. در واقع نیازی به مصرف مکمل های پروبیوتیک‌ها برای تحقق آن ندارید. باکتری های خوب فقط بخشی طبیعی از بدن شما هستند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از فیبر هر روز به حفظ تعداد باکتری های خوب در سطح مناسب کمک می کند.

رایج ترین انواع باکتری های پروبیوتیک کدامند؟

اگرچه انواع زیادی از باکتری ها وجود دارد که می توان آنها را پروبیوتیک‌در نظر گرفت ، اما دو نوع باکتری خاص وجود دارد که پروبیوتیک های رایج در فروشگاه ها هستند. این شامل:

  • لاکتوباسیلوس (Lactobacillus)
  • بیفیدوباکتریوم (Bifidobacterium)

پروبیوتیک‌ها نیز ممکن است از مخمر خوب تشکیل شده باشند. رایج ترین نوع مخمر موجود در پروبیوتیک ها عبارتند از:

Saccharomyces boulardii

آیا می توانم از پروبیوتیک ها برای کمک به بیماری ها استفاده کنم؟

در حال حاضر تحقیقات زیادی در مورد پروبیوتیک ها در دنیا درحال انجام است.  اگرچه نتایج احتمالی مثبت زیادی وجود دارد ، اما محققان همچنان در حال یافتن پاسخ های قطعی در مورد چگونگی کمک پروبیوتیک ها در شرایط مختلف هستند. با این حال ، برخی از شرایط پزشکی وجود دارد که پروبیوتیک ها ممکن است به آن کمک کنند. این می تواند بین افراد مختلف متفاوت باشد ، به این معنی که آنچه برای یک فرد کار می کند ممکن است برای شخص دیگر کار نکند. اینها همچنین می توانند بر اساس پروبیوتیک خاصی که مصرف می شود متفاوت باشند.

برخی از شرایطی که ممکن است با افزایش میزان پروبیوتیک ها در بدن (از طریق غذا یا مکمل) به شما کمک کنند عبارتند از:

اسهال ( در اثر آنتی بیوتیک ها و عفونت )

یبوست

بیماری التهابی روده  (IBD)

سندرم روده تحریک پذیر (IBS)

عفونت های قارچی

عفونت های دستگاه ادراری

بیماری لثه

عدم تحمل لاکتوز

اگزما (درماتیت آتوپیک)

عفونت های تنفسی فوقانی (عفونت گوش ، سرماخوردگی ، سینوزیت)

سپسیس (به ویژه در نوزادان)

آیا می توان با خوردن موادغذایی خاص پروبیوتیک را  در بدن افزایش داد؟

شما می توانید از طریق غذاها ، نوشیدنی ها و مکمل ها میزان میکروب های خوب (پروبیوتیک) بدن خود را افزایش دهید. ممکن است از قبل غذاهای خاصی در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشید که حاوی پروبیوتیک باشد. غذاهای تخمیر شده به ویژه (ماست و خیارشور) میزبان انبوهی از باکتری های خوب هستند که برای بدن مفید هستند. همچنین نوشیدنی های تخمیر شده ای مانند کامبوچا (چای تخمیر شده) یا کفیر (نوشیدنی لبنی تخمیر شده) وجود دارد که پروبیوتیک های اضافی را به رژیم غذایی وارد می کند. به غیر از غذا ، می توانید پروبیوتیک ها را از طریق مکمل های غذایی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اینها دارو نیستند ، بنابراین نیازی به تأیید اداره دارو فدرال (FDA) ندارند.

برخی از غذاها دارای پروبیوتیک هستند و می توانند برای سلامت میکروبیوم شما مفید باشند. این غذاها را می توانید در هر زمان از روز به رژیم غذایی خود وارد کنید. حتی ممکن است اکنون آنها را به طور مرتب بخورید و متوجه نشوید که حاوی پروبیوتیک هستند.ماست،دوغ،کامبوچا،پنیر،خیارشور،سوپ میسو و …

چگونه می توان مکمل پروبیوتیک مصرف کرد؟

چندین راه وجود دارد که می توانید مکمل پروبیوتیک مصرف کنید. آنها به اشکال مختلف وجود دارند ، از جمله در:

خوراکی ها

نوشیدنی ها

کپسول یا قرص

پودرها

مایعات

مکمل های پروبیوتیک ممکن است با یک پری بیوتیک ترکیب شوند. پری بیوتیک ها کربوهیدرات های پیچیده ای هستند که میکروارگانیسم های روده شما را تغذیه می کنند. در اصل ، پری بیوتیک ها منبع غذایی پروبیوتیک های خوب هستند. آنها به تغذیه باکتری های خوب و سالم نگه داشتن آنها کمک می کنند. پری بیوتیک ها شامل اینولین ، پکتین و نشاسته های مقاوم هستند.هنگامی که مکمل ترکیبی از پروبیوتیک و پری بیوتیک دارید ، آن را سینبیوتیک می نامند.

پروبیوتیک ها چقدر موثر هستند؟

در حال حاضر محققان مطمئن نیستند که مکمل های پروبیوتیک برای درمان بیماری ها چقدر موثر هستند. تحقیقات مداوم در مورد موضوع وجود دارد. در حالی که بسیاری از تحقیقات نتایج مثبتی در مورد تاثیر مکمل های پروبیوتیک داشته اند ، هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است. همچنین باید در نظر داشت که برخلاف داروها ، مکمل های غذایی نیازی به تأیید FDA ندارند. این بدان معناست که تولید کنندگان می توانند مکمل ها را فقط با ادعای ایمنی و اثربخشی بفروشند. همیشه قبل از مصرف مکمل یا دادن آن به فرزند خود ، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود (یا متخصص اطفال) صحبت کنید. مکمل ها ممکن است با داروهای مورد استفاده شما تداخل داشته باشند. در صورت بارداری یا شیردهی ، قبل از مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

پروبیوتیک ها چقدر بی خطر هستند؟

از آنجا که میکروب های مورد استفاده به عنوان پروبیوتیک ها به طور طبیعی در بدن شما وجود دارند ، غذاها و مکمل های پروبیوتیکی به طور کلی بی خطر تلقی می شوند. آنها ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک شوند و همچنین ممکن است باعث ناراحتی خفیف معده ، اسهال یا نفخ معده و نفخ در چند روز اول پس از شروع مصرف شوند. افراد خاصی هستند که هنگام استفاده از مکمل های پروبیوتیک باید احتیاط کنند. در برخی افراد خطر عفونت وجود دارد. این افراد شامل افرادی است که دارای موارد زیر هستند:

سیستم ایمنی ضعیف شده دارند (برای مثال افرادی که شیمی درمانی را گذرانده اند).

به تازگی جراحی شده است.

هنگام دادن پروبیوتیک به نوزادان بیمار نیز باید احتیاط کرد.

آیا پروبیوتیک ها به من آسیب می رسانند؟

برای اکثر افراد سالم ، پروبیوتیک ها هیچ ضرری ندارند. آنها به طور کلی بی خطر تلقی می شوند و اغلب آزمایش می شوند تا ببینند آیا می توانند در شرایط مختلف پزشکی کمک کنند یا خیر. تحقیقات زیادی در مورد موضوع پروبیوتیک ها انجام شده است. دانشمندان در حال تلاش برای تعیین زمان و چگونگی استفاده از آنها و همچنین تأثیر آنها هستند.

آیا باید به فرزندانم پروبیوتیک بدهم؟

پروبیوتیک ها می توانند برای بزرگسالان و کودکان مفید باشند. اگر فرزند شما دارای بیماری است که برای درمان نیاز به
داروی آنتی بیوتیک دارد ، مصرف پروبیوتیک می تواند به کاهش علائم کمک کند. پروبیوتیک ها همچنین می توانند
برای تسکین یبوست ، رفلاکس اسید ، اسهال  و اگزما در کودکان مورد استفاده قرار گیرند. افزودن پروبیوتیک ها به
رژیم غذایی کودک از طریق غذا به طور معمول راهی مطمئن برای دادن پروبیوتیک به آنها است. غذاهایی مانند
ماست اغلب بخشی از یک رژیم متعادل هستند و می توانند باکتری های خوب را بدون خطر به بدن اضافه کنند.
مکمل های پروبیوتیک موجود در بازار وجود دارد که مخصوص نوزادان و کودکان طراحی شده است. با این حال ،
مهم است که قبل از دادن مکمل پروبیوتیک یا تغییر رژیم غذایی کودک به غذاهای غنی از پروبیوتیک ، با متخصص
اطفال کودک خود صحبت کنید.

آیا دستورالعمل خاصی برای نگهداری پروبیوتیک ها وجود دارد؟

چندین سویه پروبیوتیک بسیار شکننده هستند و باید از گرما ، اکسیژن ، نور و رطوبت محافظت شوند. اگر پروبیوتیک‌ها در معرض این عناصر قرار بگیرند ممکن است شروع به تجزیه یا از بین رفتن کنند. به همین دلیل ، ممکن است لازم باشد پروبیوتیک‌های خود را در یخچال قرار دهید یا آن را در مکان خاصی ذخیره کنید. سرد کردن برخی از سویه های پروبیوتیک‌ها تضمین می کند که هنگام استفاده از آنها هنوز قابل استفاده هستند و همچنان مزایای کامل پروبیوتیک را ارائه می دهند. همیشه برچسب هر محصول پروبیوتیکی را که خریداری می کنید بخوانید تا مطمئن شوید آن را به درستی ذخیره کرده و در تاریخ انقضا استفاده می کنید.

دسته بندی اطلاعات عمومی کتاب رویال طعم
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
No products in the cart.
ورود به سایت